Zara Ziraat Odası > Haberler > Sivas'ın Zara ilçesinde Muhtarlar Günü kutlandı

Sivas'ın Zara ilçesinde Muhtarlar Günü kutlandı

Zara ilçesinde Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğince düzenlenen programda, ilk olarak Zara Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kaymakam Mehmet Sayın, buradaki konuşmasında, "Devletimizin muhtarlara verdiği önem, yapılan iyileştirmeler önemli adımlardır. Sizler, devletin vatandaşa, vatandaşın da devlete ulaşacağı ilk kapısınız." dedi. Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala da muhtarların halkın teveccühü ile göreve geldiklerini belirterek, "Devletimiz, yayımladığı genelge ile muhtarlarımıza haklarını verdi." ifadesini kullandı.

Zara Ziraat Odası Başkanımız ve Aynı Zamanda Zara Köy ve Mahalle Muhtarlar Dernek Başkanı Zeki Şimşek ise "Derneğimizde önemli bir birlikteliği sürdürmekteyiz. Bu birlikteliklerimizin böylesine güzel bir günle taçlandırılmış olması bizleri ziyadesiyle onurlandırdı. Önümüzde bir seçim dönemi var. Her zaman ılımlı ve yapıcı bir üslupla, dostluk ve kardeşlik içerisinde seçim dönemini tamamlamayı temenni ediyoruz." diye konuştu.
Konuşmaların ardından 25 yıl ve üzerinde muhtarlık görevini sürdüren muhtarlara plaket verildi.