Zara Ziraat Odası > Haberler > ODA BAŞKANI ŞİMŞEK’İN TARIM BAĞ-KUR PRİMİ AÇIKLAMASI

ODA BAŞKANI ŞİMŞEK’İN TARIM BAĞ-KUR PRİMİ AÇIKLAMASI

Tarım Bağkur’u priminde yaşanan artış nedeniyle açıklama yapan Oda Başkanı Zeki Şimşek, “4/B Tarım (Bağ-Kur) Primi indirimli 498,91 TL iken yapılan düzenlemeler sonrası indirimli 754,73 TL’ye yükseltilmiştir. Bu rakam düzenli ödenemediğinde aylık prim tutarı 882,65 TL’dir. Çiftçimiz, besicimiz, üreticimiz zirai ve hayvancılıktaki maliyetlerden dolayı muzdarip durumdadır. Yapılan desteklemelere rağmen mazot, makine-ekipman, gübre, tohum, yem, ekim, biçim, bakım ve daha sayamadığımız bir çok kalem giderler altında ezilen çiftçimiz bir de prim artışlarından mağduriyet yaşayacak.

Maliyetlerin gelirlerin çok çok üzerinde olduğu bir dönemde indirimli tarım primi yatırma ihtimalleri çok zayıf görünürken, 882,65 TL’yi ödemeleri daha da zor bir durumdur. Ülkemiz çiftçiliğini ve üretimini ayakta tutmak adına köyde yaşayan ve üretim yapan çiftçilerimizin primlerinin devlet tarafından yatırılması çiftçilerimiz için en büyük destek olacaktır” diye konuştu.