Zara Ziraat Odası > Haberler > Oda Başkanı Şimşek, hayvan pazarını ziyaret etti.

Oda Başkanı Şimşek, hayvan pazarını ziyaret etti.

Oda Başkanımız Zeki Şimşek, Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik, Tarım ve Orman İlçe Müdür Vekili Tuncay İnanç birlikteliğinde Belediye Hayvan Satış Pazarını ziyaret etti.
Kurban Bayramı öncesi besicileri ziyaret eden heyet, üreticilerle görüşerek sorunlarını dinledi.

Gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili açıklama yapan Çelik, "Hayvan pazarında bayram öncesi doluluk oranı çok yüksek, fakat üreticilerin en büyük derdi satış çok düşük. Et fiyatları yüksek, canlı hayvan fiyatları da satışların düşük olmasından düşüşte. Hayvancılığın ilçemizde eski günlerine dönebilmesi amacıyla çalışmalar yapacağız. Önümüzdeki yıl yeni hayvan pazarımızın ve kesimhanemizin hizmete girmesiyle besicimizden esnafımıza birçok kesim rahatlayacak" dedi.

Odası Başkanımız Şimşek de açıklamasında, "Yerinde satış, ilçemizde hala yaygın olduğundan hayvan pazarı istenilen canlılığa sahip değil. Şuan pazarda satış fiyatlarına baktığımızda besicimizin emeğini dahi kurtarmayacak kadar düşük fiyatlarda" diye konuştu.