Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Modern Ahır ve Ağıl Yapımı Hibe Desteği Müracaatları Başladı

Modern Ahır ve Ağıl Yapımı Hibe Desteği Müracaatları Başladı

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki ŞİMŞEK,Yaptığı açıklamada Modern ahır veya ağıl yaptırmak için %50 hibe desteğinden faydalanmak isteyen yetiştiriciler 1 - 31 Ocak 2018 tarihleri arasında İl,ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuruda bulunabilecekler.

ŞİMŞEK,Bakanlar Kurulunun 2014/6359 sayılı Kararına istinaden, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından hazırlanan; DAP, GAP, KOP ve DOKAP Kapsamındaki İllerde Mevcut Damızlık Sığır ve Damızlık Koyun İşletmelerinin İnşaat ve Damızlık Erkek Materyal Temininin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2017/2) gereğince; 2014 yılından beri ahır-ağıl yapımına % 50 hibe desteği uygulanmaktadır.

Oda başkanı Zeki ŞİMŞEK,Bizim ilçemizde son senelerde bu tür destekli ahır yapımlarının arttığını belirtti.Ahır-ağıl yapımına % 50 hibe projesine, başvuru tarihinden en az bir yıl önce Bakanlık Hayvancılık Bilgi Sistemi’ne kayıt yaptırmış olması gerektiğini belirten ŞİMŞEK, başvuru tarihinde ise en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya en az 100 en fazla 200 baş anaç koyun - keçi kapasiteli aktif işletmesi olan yetiştiricilerimiz başvurabilirler. dedi