Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Başkan Şimşek, “Genç Çiftçi” projesi kapsamında düzenlenen teslim törenine katıldı.

Başkan Şimşek, “Genç Çiftçi” projesi kapsamında düzenlenen teslim törenine katıldı.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından “Genç Çiftçi” projesi kapsamında düzenlenen manda teslim törenine katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Levent Kadıoğlu, Ziraat Mühendisi Emre Yasak, Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek ve Oda Genel Sekreteri Zikri Bedir’in katılımları ile “Genç Çiftçi” projesi kapsamında 2017 yılının ilk proje sonucu 5 adet manda hak sahibi Ütükyurdu Köyü Kazelören Mezrasından Ayşe Bedir’e teslim edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde düzenlenen teslim töreninde konuşan Oda Başkanı Zeki Şimşek, “2017 yılı ilk proje sonucu olarak çiftçimiz hak kazandığı beş adet iki yaşında büyük baş hayvanını teslim aldı. Kendisini tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum”

Şimşek, “Proje kapsamında köylerimizde hayvancılığın gelişimine katkı sağlanırken, bu projelerin sayılarının ve proje hak sahibi sayılarının da artarak devam etmesi en büyük temennimizdir. Devletimiz bu projelerle çiftçimizin, köylümüzün, besicimizin yanında olmaktadır. Zira köylerimizde genç nüfus kalmamıştır. Bununla beraber boşalmakta olan köylerimiz kaderlerine terk edilmektedir. Bu ve bunun gibi projelerle gidişatın önüne bir nebze de olsa geçilmiş olacaktır” diye konuştu.

Bölgemizde ilk kez hibe olarak manda desteğinin sağlanıldığına değinen Şimşek, “Bugün manda teslim törenini gerçekleştirdiğimiz “Genç Çiftçi” projesi kapsamında toplam hak sahibi 28 çiftçimizdir. Dağılıma baktığımızda 5 çiftçimiz arıcılık, bir çiftçimiz manda, 13 çiftçimiz büyük baş hayvan, 3 çiftçimiz büyük baş hayvancılık, tesis yapımı ve hayvan alımı, bir çiftçimizde küçük baş hayvancılık tesis yapımı ve hayvan alımı, bir kişi de kanatlı hayvan alımı, iki kişi kapalı meyve bahçesi, bir çiftçimiz de tıbbi aromatik bitkiler hibe desteği almayı hak kazandılar. Çok yakında yapılacak dağıtım töreni ile bu çiftçilerimizin de hibeleri teslim edilecektir. İlçemize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.